utazási iroda
56 utazás a mai választékban

Everest alaptábor Kathmanduban

Budapest, Kathmandu: Durbar Square, Kathmandu, Lukla (2840 méter), Phakding (2650 méter), Namche Bazar (3470 méter), Namche Bazar (3470 méter), Tengboche (3860 méter), Dingboche (4410 méter), Lobuche (4910 méter), Gorak Shep (5140 méter), Everest Alaptábor (5360 méter), Gorak Shep (5140 méter), Gorak Shep (5180 méter), Kala Pattar (5600 méter), Pherice (4270 méter), Pherice (4270 méter), Tengboche (3860 méter), Namche Bazar (3470 méter), Namche Bazar (3470 méter), Lukla (2740 méter), Lukla, Kathmandu, Kathmandu (tartaléknap), Bhaktapur, Kathmandu, Budapest, Budapest
16 nap / 15 éjszaka
Indulási időpont(ok):

+ Kívánságaimhoz
Foglalás.( lent kérdezzen )
1. nap

Budapest

Várhatóan a délutáni órákban indulunk a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtérről Nepál irányába.

A Himalája magas fennsíkjain elterülő Nepál templomaival és páratlan szépségű sétaútjaival megigézi a látogatót. A szellemi és természeti értékekben egyaránt gazdag ország csendesen húzódik meg a két szomszédos nagyhatalom, Kína és India árnyékában. Semmihez sem hasonlítható érzés a világ legmagasabb csúcsai közt megtapasztalni a természet nagyságát, de Nepál vonzereje a mindennapok apró csodáiban: a rizsaratásban vagy Bhaktapur zsákutcáiban is tetten érhető.

2. nap

Kathmandu: Durbar Square

Miután megérkeztünk Nepál fővárosába, elfoglaljuk a szállásunk a Thamel negyedben, majd némi pihenést követően az Unesco Világörökség részét képező Durbar téren nézelődünk, melyet a 2015 április földrengés károsított, azonban szerencsére számos épülete sértetlen marad. Vacsoránkat a Thamel negyed valamelyik hangulatos éttermében fogyasztjuk el, ahol átbeszéljük az elkövetkezendő napok programjait.

Szállásleírás:

Középkategóriájú szállodák és vendégházak, Nepál

3. nap

Kathmandu, Lukla (2840 méter), Phakding (2650 méter)

A reggeli órákban indulunk a Himalája felé. A világ egyik legszebb repülőútvonalán élvezzük a panorámát, miközben kisrepülőnk kanyarog a Himalája vad csúcsai fölött. Közel 1 órás repülést követően érkezünk meg az Everest régióba, ahol már teherhordóink várnak bennünket. Bemelegítő túrára indulunk a Dudh Koshi folyó völgyében, majd a délutáni órákban érkezünk meg a menedékházunkba.

Túratáv: 8 kilométer, szint: 250 méter

4. nap

Namche Bazar (3470 méter)

Korán reggel indulunk útnak, északi irányban folytatjuk túránkat a Dudh Koshi völgyében. A túra első szakasza könnyebb, de a délutáni órákban már kihívásokkal teli, meredekebb szakaszok várnak ránk. Az útvonal látványos s néhol már-már megpillanthatjuk az Everest legendás csúcsát is. Útközben érintünk teaházakat, ahol elfogyasztjuk az ebédünk, illetve némi frissítőt vásárolhatunk. Délután érkezünk a Sagarmatha Nemzeti Park területére. Túránk végén a “sherpák fővárosába” érkezünk, azaz Namche Bazar vár bennünket. Elfoglaljuk szállásunkat (vendékház), ahol két éjszakát töltünk.

Túratáv: 11 kilométer, szint: 1000 méter

5. nap

Namche Bazar (3470 méter)

A mai napunk az akklimatizáció jegyében telik. Túránk további folytatása érdekében a szervezetünknek szoknia kell a magasságot, melyet a leghatékonyabban egy kis szintemelkedéssel tudunk kivitelezni. Mai célunk egy kilátópont ahonnan gyönyörű kilátás nyílik az alattunk elterülő völgyekre és természetesen a Himalája hegyláncaira. Délután a pihenésé a főszerep, Namche Bazar-ban lehetőségünk lesz meglátogatni pl. a Sherpa múzeumot.

Túratáv: 5 kilométer, szint: 800 méter

6. nap

Tengboche (3860 méter)

Korán indítjuk a mai napunk, hogy egyre közelebb kerüljünk célunkhoz az Everest alaptáborhoz. Északi irányt veszünk, mely során betekintünk a Khumbu-völgybe, illetve először tűnik föl előttünk a Himalája egyik legszebb csúcsa a 6814 méter magas Ama Dablam. Erdős környezetben túrázunk, mely során egy erős kaptatót kell leküzdenünk, mely ilyen magasságban már igazán nagy kihívás. A fárasztó, de gyönyörű nap végén még megtekintjük a Tengboche kolostort, mely a régió legfontosabb buddhista kolostora. Szállásunk ma is menedékházban (vendégház) lesz.

Túratáv: 10 kilométer, szint: 1350 méter

7. nap

Dingboche (4410 méter)

Ma napunkon átlépünk a 4000 méteres ösvények birodalmába, ami már magashegyi környezet a javából. A táj képe is megváltozik, egyre inkább az alpesi jelleg kezd kibontakozni. Túránk alatt jellegzetes nepáli függőhidakon kelünk át, az ösvényünk szép lassan emelkedik. Délután további részét pihenéssel töltjük. Szállás menedékházban.

Túratáv: 12 kilométer, szint: 1300 méter

8. nap

Lobuche (4910 méter)

Testközelből figyelhetjük az óriás, 8000 méter magas hegycsúcsokat. Egy elvarázsolt, misztikus világba csöppenünk, ahol minden lépésünkkel közelebb kerülünk az álmunkhoz. Fokozatosan kapaszkodunk Lobuche irányába, bár pár kemény kaptató komoly kihívások elé állít bennünket. A délutáni órákban érjük el a Khumbu-gleccser melletti ösvényünk. A gleccser felszíne hatalmas moréna, azaz hordalékokkal tarkított, így ezen a szakaszon még keresni kell a jégár igazi varázsát. Délutáni órákban foglaljuk el aprócska menedékházunk.

Túratáv: 9 kilométer, szint: 700 méter

9. nap

Gorak Shep (5140 méter), Everest Alaptábor (5360 méter), Gorak Shep (5140 méter)

Korán reggel indulunk, hogy elfoglaljuk a délelőtti órákban legmagasabban fekvő menedékházunk. Ösvényünk végig a Khumbu-gleccser mellett halad, melyet keresztezünk is. A táj körülöttünk egészen lenyűgöző arcát mutatja, hiszen számtalan 6-7000 méteres hegycsúcs vesz bennünket körbe és természetesen a Mount Everest is kacsingat felénk. Szállásunk elfoglalása után indulunk tovább az Everest Alaptábor felé. Igazán kemény feladat vár ránk, hiszen a táborhoz vezető út már a gleccseren halad, mely szinte állandóan mozgásban van. A táborból az Everest csúcsát nem látjuk, ám a hangulat, illetve a hegymászó expedíciók látványa is magával ragadó. A délutáni órákban élményekkel feltöltődve túrázunk vissza szállásunkra.

Túratáv: 13 kilométer, szint: 900 méter

10. nap

Gorak Shep (5180 méter), Kala Pattar (5600 méter), Pherice (4270 méter)

Utazásunk legmagasabb pontja felé a hajnali órákban indulunk, hogy a napfelkelte pillanatai már az 5600 méter magas Kala Pattar csúcson érjenek bennünket. A népszerű csúcsról, melyre túraösvényen jutunk föl, nagyszerű kilátás nyílik a Mount Everestre és még másik két 8000 méter fölé tornyosuló csúcsra: Lhotse (8501 méter), Lhotse Shar (8393 méter). A csúcsról visszatérünk szállásunkra, ahol némi pihenést követően elkezdjük az ereszkedést. A késő délutáni órákban érjük el szállásunk.

Túratáv: 19 kilométer, szint: 1500 méter

11. nap

Pherice (4270 méter), Tengboche (3860 méter), Namche Bazar (3470 méter)

A korai órákban indulunk a már részben megismert útvonalon Namche Bazar felé. Ereszkedés közben fokozatosan megjelenik a növényzet és a magasság hatását is kevésbé fogjuk érezni. A délutáni órákban érjük el a szállásunk, ahol már élvezhetjük az internet, a péksütik és a melegvíz csodálatos világát.

Túratáv: 19 kilométer, szint: 1900 méter

 

12. nap

Namche Bazar (3470 méter), Lukla (2740 méter)

A mai nap korán indulunk, hiszen az egyik leghosszabb szakaszunk következik. Igaz, kevés szintemelkedés vár bennünket, mivel a Dudh Koshi völgyében lefelé túrázunk. Helyiek falvain és már erdős részeken haladunk keresztül egészen Lukla településéig. Itt elkezdjük a jól megérdemelt pihenésünk. Szállás: menedékházban, vendégházban.

Túratáv: 20 kilométer, szint: 1200 méter

13. nap

Lukla, Kathmandu

Várhatóan a délelőtti órákban repülünk vissza Kathmanduba, ahol elfoglaljuk a szállásunk a Thamel negyedben. A mai napunkon a pihenésé a főszerep, illetve ellátogatunk a város legendás éttermébe, hogy megünnepeljük az elmúlt napok csodálatos teljesítményét!

14. nap

Kathmandu (tartaléknap), Bhaktapur

Mai napunk a tartaléknapunk, ha esetleg a Luklaba induló vagy érkező járatokat törölnék az időjárás miatt. Abban az esetben, ha a mai napra nem lesz szükségünk a következő lesz a programunk:

Reggeli után meglátogatjuk a Kathmandu-völgyben fekvő 14-16. századi egykori fővárost. Az 1400 méter magasan fekvő, kagyló formájú város gyönyörű hindu palotákkal és terekkel rendelkezik. Igazi időutazásba veszünk részt, mivel a történelmi központban a mai napi úgy zajlik az élet, ahogy egykoron. A Durbar téren hosszabb időt töltünk, illetve a környéken fogjuk az ebédünk is elfogyasztani, így nyugodtan szárnyalhatnak a gondolataink a mesés múltbéli környezetben. A délután további részét már Kathmanduban töltjük.

15. nap

Kathmandu, Budapest

Menetrend függvényében indulunk Magyarország felé. Természetesen, ha időnk engedi még ismerkedünk Kathmandu látnivalóival.

16. nap

Budapest

Várhatóan a kora délutáni órákban érkezünk Budapestre.

Tudnivalók:

Az alapár tartalmazza: a magyar túravezetést, a nepáli személyzetet (túravezetők, hordárok), a szállásokat (Kathmanduban hotelban, a túra során menedékházakban), utazásokat Nepálban (saját busszal, taxival, riksával), a csoportnak a repülőtéri transzfereket.

Az alapár nem tartalmazza: a nemzetközi repülőjegyek árát és a repülőtéri illetékeket, a belépőket és az engedélyeket (kb. 70 USD/fő), - a borravalót a teherhordóknak (kb. 80 USD/fő), a biztosítást, és a nepáli vízum árát (40 USD), illetve az étkezéseket.

Kathmandu - Lukla - Kathmandu oda-vissza repülőjegy illetékkel: kb. 135.000 Ft.

Nemzetközi repülőjegy ára illetékkel: kb. 280.000 Ft.

Korhatár: 18 éves kortól 60 éves korig. Jelentkezés előtt minden esetben személyes konzultáció szükséges.

A túra nehézsége: Fizikálisan és mentálisan is nehéz túra. A trekkinget alapvetően sportos, jó erőnlétben lévő túrázok számára írtuk ki. Felszerelésünk nagy részét hordáraink hozzák, ám így is napi 6-8 órát túrázunk kis hátizsákunkkal. A túra alatt a magasság növekedésével erőnlétünk romolhat, igaz a megfelelő akklimatizációra komoly hangsúlyt fektetünk. 4000-5000 méter kornyékén azonban megjelenhetnek már az enyhe magashegyi betegség tünetei is. Ebben az esetben túravezetőnk dönt a túra folytatásáról, illetve túratársunk vissza fordításáról. A meghirdetett program teljesítése a cél, azonban nem várt körülmények esetén (pl. időjárás) túravezetőnk dönthet a program módosításáról, döntése minden utasra kötelező.

Létszám: 10 – 17 fő.

Szállások: Kathmanduban kényelmes hotelekben alszunk. A szobák mérete, tájolása, felszereltsége egymástól eltérő lehet. A túra alatt menedékházakban (teaházakban) alszunk, melyeknek a színvonala eltér a hotelektől. Tusolási lehetőség a túra alatt korlátozott, ha van felár ellenében vehető igényben, melyet a menedékházban fizethetünk, így érdemes nedves törlőkendőt magunkkal hozni. A szobákban általában 2-4 ágyasok, melyekben fűtés nincs, tehát meleg hálózsák szükséges. A közösségi helységben van fűtés, ezt nevezzük melegedőnek – itt tudjuk a vacsoránkat is elfogyasztani.

Felszerelés: Az utazás előtt személyes konzultációt tartunk irodánkban. Elengedhetetlen kellékek azonban: túrabakancs, túranadrág, softshell pulóver, pehelykabát, sál-sapka-kesztyű, megfelelő komfort fokozatú hálózsák, naptej és napszemüveg. Nagy túrazsák, melyet maximum 13-15kg-ig terhelhetünk, ugyanis a teherhordók személyenként maximum ekkora zsákkal vállalják a túrát, illetve kis hátizsák a napi túrákhoz.

Pénzügy: A helyi fizetőeszköz a nepáli rúpia (1 NPR ca. 2,66 Ft). USD-t vagy Eurót érdemes magunkkal hozni, amit a helyszínen tudunk nepáli rúpiára váltani. Kathmanduban bankkártya használatára is van lehetőség, leginkább a VISA terjedt el. Költőpénznek 600-800 USD-t ajánlunk + a helyszíni költségek árát (190 USD).

Biztosítás: Kötelező! Túravezetőnk ennek meglétét ellenőrzi, a túrán való részvétel feltétele a megfelelő biztosítás megléte.

Vízum: A nepáli vízumot a kathmandui repülőtéren lehet beszerezni. Ára kb. 40 USD/fő, amely a helyszínen fizetendő. Szükséges: 2 db igazolványfénykép és az útlevél. Az útlevélnek a visszaérkezés után még legalább 6 hónapig érvényesnek kell lennie. A csúcsengedélyhez, a nemzeti park belépőhöz, a trekking regisztrációs laphoz további 3-4 igazolványkép szükségeltetik!

Fontos kiegészítés:

Az utazásunk kalandtúra, amely Nepál távoli, ritkán lakott részeire vezet. Szállásaink menedékházban lesznek a túra során, melyek nem minden esetben érik el a fejlett világban elvárható színvonalat, és előfordulhat, hogy utasaink kis mértékben eltérő szállást kapnak.

Az időjárás, a politikai helyzet, és a közlekedési nehézségek befolyásolhatják a túra programját. Különösen zord időjárás esetén irodánk fenntartja a jogot a program megváltoztatására. Egy ilyen jellegű döntés az irodánk túravezetőjének hatáskörébe tartozik és minden résztvevőre kötelező érvényű.

Egy esetleges programváltozás esetén túravezetőnk minden esetben alternatív programokat javasol a helyszínen.

Nyomtatás

41 662 Ft-tól / nap / utas

Egyéb információ

Időpontok, részvételi díjak (a szervező, előzetes értesítés mellett, a változás jogát fenntartja)

 Kétágyas szoba - 2 felnőtt

Utazás, ellátás

Utazás módja Repülő
Ellátás önellátás
Időtartam 16 nap / 15 éjszaka
Utazási mintaszerződés

Fizetési lehetőségek:

Ezt az ajánlatot BANKKÁRTYÁVAL is fizetheti. Visa, Maestro, MasterCard. A sikeres tranzakciót követően az utalványt azonnal letöltheti. Majd csak a licit zárása, vagy az "Azonnali" vásárlás UTÁN kell fizetési módot választani.
BUXA: BUXA virtuális számlával rendelkezőknek. A sikeres tranzakciót követően azonnal letöltheti az utalványt. Majd csak a licit zárása, vagy az "Azonnali" vásárlás UTÁN kell fizetési módot választani.
Banki utalás: A vásárlás és a banki utalás fizetési mód választás után rögtön látni fogja az utaláshoz szükséges banki adatokat. A sikeres fizetés nyugtázását követően letöltheti az akciós utalványt.
PayPal: Akkor válassza ezt az on-line fizetési módot, ha rendelkezik PayPal virtuális számlával. A sikeres tranzakciót követően azonnal letöltheti az utalványt.
Gulliver Travel Ajándékutalvánnyal is fizethető. Az ajándékutalvány(ok) értéke a vételárból automatikusan levonásra kerül. FIGYELEM: Ez a fizetési mód utólag nem törölhető és nem módosítható!!!
Most, a jelentkezéskor csak 12.7 % foglaló fizetendő.Előleg 40% 7 nappal a foglaló utánA fennmaradó összeget az utazást megelőző 30. napig kérjük kiegyenlíteni.

Kérdezzen - A szó elszáll, az írás megmarad - Mindig írásban kérdezzen, ne telefonon!

Munkatársunk segít, ha kérdése van. Ha nem találná válaszunkat, levelezőjében nézze meg a spam, kéretlen és egyéb bejövő mappákat is, hátha ott lesz :-)

Még 1000 karakter
elküldöm
Foglalás.( lent kérdezzen )
Már több, mint 102.000 kedvezményes
wellness kupon talált gazdára a Gulliverről!
Köszönjük kedves Olvasóinknak,
Vásárlóinknak és Szállás Partnereinknek!
© Gulliver Office Kft.
hotelek, szállás, wellness,
wellness hotel, kupon, árverés
Eng.sz.: U-000903
Biztosító neve: Colonnade
Biztosítás kötvényszáma: 990 0000140
Nemzeti Adatvédelmi nyilvántartási szám: NAIH-60757