utazási iroda
57 utazás a mai választékban

Kalandnyaralás Mexikóban Mexikóvárosban a 3-4*-os szállodák, Mexikóvárosban

Kalandnyaralás Mexikóban
11 nap / 10 éjszaka
Indulási időpont(ok): 2018. Nov. 06.

+ Kívánságaimhoz
Foglalás.( lent kérdezzen )
1-10

Kalandnyaralás Mexikóban

1. nap: Budapest, MexikóvárosVárhatóan a hajnali órákban indulunk menetrendszerinti járattalMexikóba, ahova egy átszállást követően érkezünk. Délután érkezünkMexikóvárosba, a szállásunk elfoglalása után, kisebb sétára indulunk,hogy egy helyi bárban megkóstoljuk a tequila különlegességeket.

2. nap: Mexikóváros A mai napunkon felfedezzük az azték birodalom egykori fővárosát. AzUnesco Világörökség részét képező Óváros legfőbb jellemzője a kolonális,gyarmati stílusú építészet. Városnéző sétánk során megtekintjük a 180 mmagas Latin-Amerika Tornyot, a Művészeti Múzeumot, az Operát és a Postaépületét is. Innen hangulatos koloniális házak között sétálunk tovább azegykori Azték főtemplom maradványaihoz. Természetesen, menet közbenmegállunk egy finom ebédet elfogyasztani (lehetőleg egy hamisíthatatlantalponállóban). Délután még meglátogatjuk a közel 250 évig épültmonumentális Katedrális, majd szabad program keretében folytatódik a naptovábbi része.

3. nap: Teotihuacán (UNESCO kulturális világörökségének része)A korán elfogyasztott reggelink után elindulunk, hogy Mexikó egyiklegjelentősebb romvárosát felfedezzük. Kolumbusz előtti időkbenKözép-Amerika legfontosabb metropolisza Teotihuacán, melynek 125.000lakója is volt egykor. A város 500 évig uralta a teljes régiót. Főlátványosságok a Hold- és Nap-piramis melyből az utóbbi a világ egyiklegnagyobb piramisa. A piramisok mellett megnézzük a Tollas KígyóTemplomát, majd a központi Halottak útjára is rátérünk. Lesz szabadidőis a városban, hogy át tudjuk érezni a hely szellemét. Mexikóvárosba azesti órákban térünk csak vissza.

4. nap: Mexikóváros, Palenque (belső repülőjárattal), Agua AzulWaterfallsVárhatóan, a reggeli órákban belső repülőjárattal utazunk Palenquevárosába. Szállásunk gyors elfoglalása után tovább robogunk a Palenquemellet fekvő Agua Azul vízesésekhez. A kék minden árnyalatában pompázó,természetes medencékben pancsolhatunk, miközben parádés természet veszbennünket körbe. Az esti órákban már a szállásunkon pihenhetünk.

5. nap: Palenque (UNESCO kulturális világörökségének része)A mai napunkon az egyik leghangulatosabb maja romvárost fedezzük föl.Ennek a romvárosnak is a feltárása még folyamatban van, így ténylegesenfelfedezőnek érezhetjük magunkat. A dzsungel mélyén fekvő romok,épületek garantáltan lenyűgözik az utazót. A palenquei szertartásiközpont szíve a 10 méter magas, 100 méter hosszú és 75 méter szélesteraszra épült Palota. A Palotával szemben a tér déli oldalán állPalenque legjelentősebb szakrális épülete, a Feliratok temploma. Atemplom egy 22 méter magas, tömzsi, kilenc lépcsős építmény tetejénemelkedik, amelyhez 69 fokú keskeny lépcsősor vezet. Az itt töltött időalatt nagyszerű betekintést nyerhetünk a maja emberek mindennapi életébeis.

6. nap: Palenque, Yucatán-félsziget, TulumKorán útnak indulunk, mert a mai napunkon egy hosszú buszút vár ránk.Átszeljük a Yucatán-félszigetet, hogy a késő délutáni órákbanmegérkezzünk a Karib-tenger közelében fekvő szállásunkra. Természetesenutazás közben megállunk fotó szünetekre.

7. nap: Pihenőnap (Tulum)A mai napunkon a pihenésé a főszerep. Mexikó legszebb strandjait itttalálhatjuk. Pélmafák, fehér homok és napsütés. A kék és zöld ezerárnyalatában pompázó Karib-tengerben fürödhetünk, koktélokatiszogathatunk, vagy csak olvasgathatunk a tengerparton.

8. nap: Tulum, Chichen Itza, Cenote (UNESCO kulturálisvilágörökségének része)Mai napunkon talán a legnevezetesebb romvárost látogatjuk meg. A majaépítészet remekei, monumentalitásával magával ragadják az utazót.Egykoron a maja-tolték birodalom fővárosaként funkcionált romváros 2007.július 7-től a világ hét új csodáinak egyike. Chichén Itzálegimpozánsabb épülete a spanyol hódítók által El Castillonak, azaz„Kastély-nak” elnevezett és Kukulkán tollas kígyóisten tiszteletéreemelt piramistemplom. Igen látványos még a Harcosok temploma is, melyegy lépcsős piramistemplom, tetején két cellára osztott kőboltozatosszentéllyel és Chacmool-szoborral. Természetesen lesz időnk a továbbinevezetességeket is megtekinteni. Pl. Labdajáték-pálya, Főpapoktemploma, A Csiga, Áldozat kútja, stb.

9. nap: Pihenőnap (Tulum) Utazásunk előtt még pihenhetünk egyet a Karib-tenger partján.

10. nap: Cancun, BudapestDélelőtt még a pancsolásé a főszerep, majd fájó szívvel búcsút intünkMexikónak. Várhatóan a kora esti órákban kezdjük meg hazautazásunk.

11. nap: BudapestVárhatóan az esti órákban érkezünk Budapestre.

Tudnivalók: Az ár tartalmazza: a transzfereket, az utazást busszal, aszállásokat a feltüntetett kategóriákban, a reggeliket, a szervezést ésa magyar nyelvű túravezetést.

Az ár nem tartalmazza: a repülőjegyeket és repülőtériilletékeket, a reggelin kívüli étkezéseket, a belépőket és a kötelezőborravaló árát (kb. 300 USD/fő) a fakultatív programok, a foglalásidíjat (500 Ft/fő), illetve a biztosítás árát. Esetlegesen előfordulhatkilépési illetéket sem tartalmazza az alapár ez kb. 50 USD/fő, melyet ahatáron kell fizetni.

Repülőjegy foglalás kiegészítő feltételei:Az utazás ára nem tartalmazza az oda-vissza út és a belső repülőjegydíját. A repülőtéri adók, illetékek és pótdíjak is külön fizetendők. Arepülőtéri illetékek az árfolyam változása miatt kis mértékbeneltérhetnek. A repülőjegyek ára kb. 320.000Ft/fő (illetékkel).

Utazás: Budapestről nemzetközi repülőjárattal utazunkMexikóvárosba. Mexikóban: bérelt busszal, helyi buszokkal, taxikkalutazunk.

Létszám: A csoport minimális létszáma 8 fő, míg amaximális létszám 17 fő.

Szállás: Mexikóvárosban 3 éjszakát, Palenque városában2 éjszakát, míg Tulumban 4 éjszakát töltünk. Elhelyezés 3-4*-osszállodákban, 2 ágyas fürdőszobás szobákban, reggelivel. A szobák méreteés tájolása eltérő lehet. Egyágyas felár: kb. 89.990Ft/fő.

Pénzügy: Mexikó hivatalos fizetőeszköze a peso (MXN).Amerikai dollár kivitelét ajánljuk készpénz formájában, amit avárosokban (bankokban) vagy a szállodákban válthatunk át a helyifizetőeszközre. Csak új kiadású és kis címletű valutát vigyünkmagunkkal, ugyanis csak ezeket váltják be. Bankautomaták használatát nemjavasoljuk.

Elektromos áram: Mexikóban az európaitól eltérő elektromoscsatlakozó van használatban. Célszerű már itthonról magunkkal vinnimegfelelő átalakítót. Az elektromos hálózat 127 V-os feszültségenüzemel. Áramszünetek előfordulhatnak. A mobiltelefonok és a digitálisfényképezőgépek akkumulátorait a szállásokon feltölthetjük.

Vám: Magyar állampolgárok részére vízum nem, a hazautazásvárható dátumától 6 hónapig érvényes útlevél szükséges. Ahatárátlépéskor szükség lehet a repülőjegy és a pénzügyi fedezet(készpénz, bankkártya) felmutatására. Az útlevél személyes oldaláról,esetleges vízumokról, a repülőjegyről, biztosításról, oltási könyvről,címekről és telefonszámokról érdemes fénymásolatot az eredetitőlkülönböző helyen tartani. Mexikóba tilos az élelmiszerek bevitele. Arepülőn ill. határátlépéskor határ- és vámnyilatkozatot kell kitölteni,melyet a tisztviselőknek át kell adni, a nálunk maradt szelvényt pedigaz utazás végéig meg kell őrizni.

Egészségügyi tudnivalók: Kötelező védőoltásnincs. További információért forduljon a budapesti Oltóközponthoz. Gyáliút, Tel.: (1) 476-1100 Váci út, Tel.: (1) 465-3800

Biztosítás: Javasolt, ez irodánkban könnyűszerrelmegköthető.

3-4*-os szállodák, Mexikóváros

Nyomtatás

68 908 Ft-tól / nap / utas

Egyéb információ

Időpontok, részvételi díjak (a szervező, előzetes értesítés mellett, a változás jogát fenntartja)

 Kétágyas szoba - 1 felnőttKétágyas szoba - 2 felnőttKétágyas szoba - 2 felnőtt, 3. felnőtt pótágyonKétágyas szoba - 2 felnőtt,1 gyerek (2-12) pótágyon
2018. Nov. 06.848 880 Ft / csomag1 515 980 Ft / csomag2 273 970 Ft / csomag2 273 970 Ft / csomag

Utazás, ellátás

Utazás módja menet rendszerinti járattal
Ellátás reggeli
Időtartam 11 nap / 10 éjszaka
Utazási mintaszerződés

Fizetési lehetőségek:

Ez az ajánlat 12.7% foglaló kifizetésével elvihető, a fennmaradó összeget ráér később fizetni.
Ezt az ajánlatot BANKKÁRTYÁVAL is fizetheti. Visa, Maestro, MasterCard. A sikeres tranzakciót követően az utalványt azonnal letöltheti. Majd csak a licit zárása, vagy az "Azonnali" vásárlás UTÁN kell fizetési módot választani.
BUXA: BUXA virtuális számlával rendelkezőknek. A sikeres tranzakciót követően azonnal letöltheti az utalványt. Majd csak a licit zárása, vagy az "Azonnali" vásárlás UTÁN kell fizetési módot választani.
Banki utalás: A vásárlás és a banki utalás fizetési mód választás után rögtön látni fogja az utaláshoz szükséges banki adatokat. A sikeres fizetés nyugtázását követően letöltheti az akciós utalványt.
PayPal: Akkor válassza ezt az on-line fizetési módot, ha rendelkezik PayPal virtuális számlával. A sikeres tranzakciót követően azonnal letöltheti az utalványt.
Gulliver Travel Ajándékutalvánnyal is fizethető. Az ajándékutalvány(ok) értéke a vételárból automatikusan levonásra kerül. FIGYELEM: Ez a fizetési mód utólag nem törölhető és nem módosítható!!!
Most, a jelentkezéskor csak 12.7 % foglaló fizetendő.Előleg 40% 7 nappal a foglaló utánA fennmaradó összeget az utazást megelőző 30. napig kérjük kiegyenlíteni.

Kérdezzen - A szó elszáll, az írás megmarad - Mindig írásban kérdezzen, ne telefonon!

Munkatársunk segít, ha kérdése van. Ha nem találná válaszunkat, levelezőjében nézze meg a spam, kéretlen és egyéb bejövő mappákat is, hátha ott lesz :-)

Még 1000 karakter
elküldöm
Foglalás.( lent kérdezzen )
Már több, mint 102.000 kedvezményes
wellness kupon talált gazdára a Gulliverről!
Köszönjük kedves Olvasóinknak,
Vásárlóinknak és Szállás Partnereinknek!
© Gulliver Office Kft.
hotelek, szállás, wellness,
wellness hotel, kupon, árverés
Eng.sz.: U-000903
Biztosító neve: Colonnade
Biztosítás kötvényszáma: 990 0000140
Nemzeti Adatvédelmi nyilvántartási szám: NAIH-60757

Akciós utazások, tengerparti nyaralások, hegyi és vízi túrák, városlátogatások, kirándulások. Egyénileg, vagy csoportosan.

A Gulliver Travel: a városlátogató körutazásoktól a tengerparti nyaralásokig