utazási iroda
57 utazás a mai választékban

Marokkó - Kalandkirándulás Dél-Marokkóban Agadirban a Szállás vendégházakban, középkategóriás hotelekbenban

Marokkó - Kalandkirándulás Dél-Marokkóban
8 nap / 7 éjszaka
Indulási időpont(ok): 2018. Nov. 11.

+ Kívánságaimhoz
Foglalás.( lent kérdezzen )
1-7

Marokkó - Kalandkirándulás Dél-Marokkóban

1. nap: Budapest, Agadir Várhatóan a délutáni órákban indulunk menetrendszerinti járattalMarokkóba, ahova egy átszállást követően érkezünk. Elfoglaljuk aszállásunk, majd egy kellemes tajine vacsora keretében megtartjuk azismerkedési estünket.

2. nap: Agadir, Paradise Valley, Taroudant A reggeli elfogyasztása után indulunk a helyiek körében közkedveltkiránduló helyre, a Paradise Valley-be. Igazán természetközelikalandozásra indulunk, ahol a patak mellett túrázunk, miközben hatalmassziklafalak ölelnek körbe bennünket. A kalandvágyókkal akár a patakbanis fürödhetünk, míg a bátrabbak le is ugrálhatnak a természetesmedencékbe. Utunkat folytatjuk az ország belseje felé, s a késő délutániórákat már Taroudant felfedezésével töltjük.

3. nap: Taroudant, Irherm, Tafraout A délelőtti órákban indulunk a dél gyöngyének is nevezett Tafraoutvárosa felé. Utunk fantasztikus folyóvölgyeken, az Anti-Atlasz vadhegyei között vezet. Természetesen az út során megállunk fotószünetekettartani, illetve megpróbálunk picit belesni a helyiek életébe. Irhermhegyek közt elbújó kis településén állunk meg egy ebédszünetre, majd adélutáni órákat már Tafraout városában töltjük

.4. nap: Tafraout, Ait-Mansour völgy Reggeli után egy újabb varázslatos nap vár ránk. Elsőnek az Ait-Mansourvölgyben teszünk egy kisebb sétát, ahol betekintést nyerünk apálmaoázisok egészen egyedülálló világába. Innen egy belga művész általösszefestett sziklák felé vesszük az irányt, ahol elkészítjükfényképeinket. Délutánt szabad program keretében pihenhetünk, vagyTafraout városában vásárolgathatunk.

5. nap: Jebel el Kest (2359 méter) Az Anti-Atlasz-hegység talán legszebb panorámájú 2359 méter magasanfekvő csúcsának a meghódítása lesz a mai napi célunk. A helyihegyivezetőnk segítségével indulunk el a fokozatosan emelkedő ösvényen,amit számtalan rózsaszín szikla ölel körbe, amik közül néhol virágokilletve argán fák kandikálnak ki. Az ösvényünk néhol kitettebbszakaszokon halad, de kisebb gyakorlattal rendelkező túrázónak nemjelenthet akadályt! Az út során végig nagyszerű rálátás nyílik a közelivölgyekre a csúcson pedig tiszta időben egész az Atlasz hegységigelláthatunk. Túránk nehézsége: sportos erőnlétet igénylő kirándulás,sportcipő, bakancs szükséges a teljesítéséhez. Könnyed tempóban haladunkés az egész napunk rászánjuk a mai túránkra.

6. nap: Tafraout, Agadir Kipihenve a tegnapi nap fáradalmait a délelőtti órákban indulnunk csakAgadir városa felé. Az Anti-Atlasz hegység most is számtalan fotótémátszolgáltat az utazás során, s nyilván ezeket ki is fogjuk használni.Miután elhagyjuk a hegyvidéket, az Atlanti-óceán partján utazunk tovább.Jó idő esetén természetesen megállunk az óceánnál, hogy fürödjünk, vagycsak belemártsuk a lábunk.

7. nap: Agadir, Essaouira, Agadir Reggeli után indulunk az Atlanti-óceán partján Marokkó egyikleghangulatosabb városa felé. A város középkori medinája az UnescoVilágörökség részét képezi. Így ebben a keleti hangulatban fogunkelvegyülni és beszerezni ajándéktárgyakat. Majd a középkori erődbevétele lesz a célunk, megtekintjük a 200 méter hosszú megemeltemelvényen elterülő ágyúsort, innen a földszinti cellákba, fülkékbensétálunk, ahol a város legjobb kézművesei alkotnak. Érdemes még azsidónegyedet végigjárni és a parton tenni egy nagyobb sétát. Agadirba akéső délutáni órákban indulunk vissza.

8. nap: Agadir, BudapestMai napunkat még Agadirban töltjük, ahol lesz lehetőségünk egy kellemeshamam-ba ellátogatni, illetve a városban sétálni. A repülőtérre a késődélutáni órákban utazunk, ahonnan elkezdjük hazautazásunk Budapestre.Várhatóan a hajnali órákban érkezünk haza.

Tudnivalók:

Az alapár tartalmazza: a repülőjegyet, az utazást béreltautóbusszal, a szállást hotelekben, vendégházakban, a szervezést és amagyar nyelvű túravezetést. Az alapár tartalmazza a kézipoggyászt.

Az alapár nem tartalmazza: a repülőtéri illetéket (kb.49.900Ft), a biztosítást, az esetleges védőoltások, valamint abelépők-kötelező borravalók árát (kb. 60 euró). Külön fizetendő nagyfeladandó poggyász: kb. 24.000Ft/fő.

Utazás: Marokkóig repülővel, majd az országon belül béreltautóbusszal utazunk, amit egy tapasztalt helyi sofőr vezet.

Szállás: 3 éjszakát töltünk Agadirban, 1 éjszakátTaroudant, 3 éjszakát Tafraout városában. A kalandút során hangulatospanziókban/hotelekben alszunk. Némely szállásunk rendelkezikúszómedencével vagy hangulatos tetőterasszal. Szállásainkkiválasztásánál fontos szerepet játszott elhelyezkedésük, gyakorlatilagmindig a közvetlenül a medina mellett vagy a természeti látnivalókszomszédságában alszunk. Egyedül jelentkezőket igyekszünk korra és nemrevaló tekintettel társítani. A szobák mérete és tájolása eltérő lehet.Egyágyas felár: 49.990 Ft.

Étkezés: Az alapár a reggeliket tartalmazza. Ébédet ésa vacsorát helyi éttermekben fogjuk elfogyasztani, ennek nagy előnye,hogy változatosan tudunk étkezni, s végig tudjuk kóstolni a helyispecialitások sorát, illetve túravezetőink segítségével autentikushelyeken étkezünk. Az árak magyarországi színvonalúak egy átlagosfőétkezés ára kb. 60-80 dirham. Alkohol beszerzése nehézkes és drágamulatság, így érdemes magunkkal hozni.

Pénz: Marokkó hivatalos pénzneme a dirham. Mivel dirhamothazánkban nem lehet váltani, így érdemes eurót magunkkal hozni. Egy euróáltalában 10 dirhamnak felel meg. Az árak európai színvonalúak.Költőpénznek legalább 80.000 forintot ajánlunk. Természetesen ez sokkaltöbb és nyilvánvalóan kevesebb is lehet.

Létszám: A csoport minimális létszáma 8 fő, míg amaximális létszám 17 fő.

Nehézség: Mindenki számára teljesíthető, sőt élvezeteskalandozás Marokkó csodálatos vidékein. A helyi és a Európát jellemzőkörülményeknél sokszor szerényebb lehetőségekhez azonban alkalmazkodnikell. Kellő vidámsággal és pozitivitással azonban felejthetetlen és nemmindennapos kalandokban lehet részünk!

Időjárás: Az óceánitól egészen a hegyvidéki, sőt asivatagi éghajlatokat is érintjük az utazásunk során. Tavasszal ésősszel is kellemes időre lehet számítani 20-25Celsius körüli hőmérsékletvárható, minimális csapadékkal. Azonban az esték hűvösek lehetnek,illetve az óceánnál erős szelek is fújhatnak.

Ország: Északnyugat-Afrikában fekszik az ország azAtlanti-óceán partján. Felszínét az Atlasz-hegység hálózza be, illetvekis mértékben a Szahara nyugati dűnéi. Marokkó lakosai főként arabok ésa helyi őslakos berberek. Marokkó iszlám ország, ám az arab tavasz nemérintette ezt a területet. Az ország lakosai mosolygós kedves emberek azeurópaitól eltérő mentalitással. Sajnos esetenként a turistában a pénztlátják, így mindenre érdemes alkudni. Kellő vidámsággal és nyitottsággalazonban csak élvezhetjük az 1001 éjszaka meséire emlékeztető országot.

Felszerelés: Érdemes egy nagy utazótáskát és egy kisebbtáskát (mindennapi kirándulások, városnézések) magunkkal hozni. Aréteges ruházkodást ajánljuk, pár melegebb ruhát mindenképp pakolj anagytáskába. Napszemüveg és napkrém se maradjon otthon, bár Marokkóbanlényegében minden beszerezhető.

Higiénia: A csapvíz fogyasztása szigorúan tilos. A kézmosásés kézfertőtlenítés étzekések előtt nagyon fontos, ezért javasoljuk,hogy hozz magaddal kézfertőtlenítőt. Kötelező védőoltás Marokkóterületére nem szükséges, ám ajánljuk a HepatitisA és B vakcinák beadatását ez sokszor Európában is jól jöhet.Túravezetőink gyógyszereket nem adhatnak ezért némi lázcsillapítót,fájdalomcsillapítót, görcsoldót, hasfogót érdemes magaddal hozni. Amindennapi fertőtlenítés végett a pálinka jó szolgálatot tehet!

Vám: Magyar állampolgárok részére vízumkötelezettség nincs.Az országba érvényes útlevéllel lehet belépni, amibe a határonpecsételnek. Fontos, hogy az útlevelünk a kilépéstől számított fél évigmég érvényes legyen. Két üveg alkohol és két karton cigarettavámmentesen behozható az országba. Kis mennyiségű ajándéktárgyakkivitele természetesen szintén vámmentes.

Biztosítás: Javasolt, ez irodánkban könnyűszerrelmegköthető.

Szállás vendégházakban, középkategóriás hotelekben:

Nyomtatás

25 299 Ft-tól / nap / utas

Egyéb információ

Időpontok, részvételi díjak (a szervező, előzetes értesítés mellett, a változás jogát fenntartja)

 Kétágyas szoba - 1 felnőttKétágyas szoba - 2 felnőttKétágyas szoba - 2 felnőtt, 3. felnőtt pótágyon
2018. Nov. 11.273 080 Ft / csomag
252 880 Ft / csomag
445 180 Ft / csomag
404 780 Ft / csomag
667 770 Ft / csomag
607 170 Ft / csomag

Utazás, ellátás

Utazás módja Repülő
Ellátás reggeli
Időtartam 8 nap / 7 éjszaka
Wizzair járattal
Utazási mintaszerződés

Fizetési lehetőségek:

Ez az ajánlat 12.7% foglaló kifizetésével elvihető, a fennmaradó összeget ráér később fizetni.
Ezt az ajánlatot BANKKÁRTYÁVAL is fizetheti. Visa, Maestro, MasterCard. A sikeres tranzakciót követően az utalványt azonnal letöltheti. Majd csak a licit zárása, vagy az "Azonnali" vásárlás UTÁN kell fizetési módot választani.
BUXA: BUXA virtuális számlával rendelkezőknek. A sikeres tranzakciót követően azonnal letöltheti az utalványt. Majd csak a licit zárása, vagy az "Azonnali" vásárlás UTÁN kell fizetési módot választani.
Banki utalás: A vásárlás és a banki utalás fizetési mód választás után rögtön látni fogja az utaláshoz szükséges banki adatokat. A sikeres fizetés nyugtázását követően letöltheti az akciós utalványt.
PayPal: Akkor válassza ezt az on-line fizetési módot, ha rendelkezik PayPal virtuális számlával. A sikeres tranzakciót követően azonnal letöltheti az utalványt.
Gulliver Travel Ajándékutalvánnyal is fizethető. Az ajándékutalvány(ok) értéke a vételárból automatikusan levonásra kerül. FIGYELEM: Ez a fizetési mód utólag nem törölhető és nem módosítható!!!
Most, a jelentkezéskor csak 12.7 % foglaló fizetendő.Előleg 40% 7 nappal a foglaló utánA fennmaradó összeget az utazást megelőző 30. napig kérjük kiegyenlíteni.

Kérdezzen - A szó elszáll, az írás megmarad - Mindig írásban kérdezzen, ne telefonon!

Munkatársunk segít, ha kérdése van. Ha nem találná válaszunkat, levelezőjében nézze meg a spam, kéretlen és egyéb bejövő mappákat is, hátha ott lesz :-)

Még 1000 karakter
elküldöm
Foglalás.( lent kérdezzen )
Már több, mint 102.000 kedvezményes
wellness kupon talált gazdára a Gulliverről!
Köszönjük kedves Olvasóinknak,
Vásárlóinknak és Szállás Partnereinknek!
© Gulliver Office Kft.
hotelek, szállás, wellness,
wellness hotel, kupon, árverés
Eng.sz.: U-000903
Biztosító neve: Colonnade
Biztosítás kötvényszáma: 990 0000140
Nemzeti Adatvédelmi nyilvántartási szám: NAIH-60757

Akciós utazások, tengerparti nyaralások, hegyi és vízi túrák, városlátogatások, kirándulások. Egyénileg, vagy csoportosan.

A Gulliver Travel: a városlátogató körutazásoktól a tengerparti nyaralásokig